Utorak, Listopad 22, 2019

Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Ministar Šahinović s gostima iz Švedske

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Delegacija Saveza slijepih Gotland Len iz Švedske i predstavnici Udruženja slijepih Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo, boravili su danas 3. ožujka 2016., u  Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice.

 

Nurđehan Šahinović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona je primio delegaciju Saveza slijepih Gotland Len iz Švedske, kao i predstavnike Udruženja slijepih Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo.

Na sastanku održanom u prostorijama Ministarstva, gosti iz Švedske informirali su ministra o stanju u kojem se nalaze slijepe osobe u njihovoj zemlji, kao i o mogućnostima i planovima za unapređenje suradnje sa udruženjima slijepih Zeničko-dobojskog kantona i Kantona Sarajevo. Također je razmatran položaj slijepih osoba na ovom području, naročito sa aspekta reformi koje se provode u Bosni i Hercegovini. 

Predsjednik Udruženja slijepih Zeničko-dobojskog kantona, Senad Sejmenović iskazao je zadovoljstvo sa dosadašnjom potporom resornog ministarstva.