Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Radnici Krivaje blokirali Zavidoviće: Ne želimo kući dok nam se ne ispune zahtjevi

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Iako pred tvornicom mjesecima dežuraju radnici koji ne dozvoljavaju ulaz ili izlaz bilo kome u krug poduzeća, to se jučer ipak dogodilo. Kako je rekao predstavnik Sindikata radnika Krivaje Mobel Besim Husić, jučer je uz asistenciju policije iz kruga odvezen kamion.

“Jučer je uz asistenciju službenika policijske stanice Zavidovići netko od ortaka ove firme ušao u krug poduzeća i odvezao nov kamion. Mi se mjesecima borimo, ne damo da se uđe unutra dok nam se ne ispune naši zahtjevi, tražili smo zakonsku prodaju imovine, raskide ugovora i ništa još nismo dobili”, kazao je Husić.

Nezadovoljni jučerašnjim potezom, danas su održali sastanak sa načelnikom PU Zavidovići Vedadom Šečićem koji je negirao da se jučerašnji događaj dogodio.

“Načelnik je naše navode negirao, rekao je da nema ovlasti da spriječi izlazak kamiona iz tvornice i sada ima ljude na ulici koji su blokirali grad i koji ne žele otići svojim kućama”, zaključuje Husić.

Nezadovoljstvo radnika Krivaje Mobel traje već duže vrijeme, od kako su ortaci tvornice prestali uplaćivati zdravstveno osiguranje radnicima te isplaćivati plaće koje su uredno zaradili.

U borbi za svoja prava radnici zavidovićkog giganta su više puta blokirali i magistralni put M-17 te su na taj način od nadležnih u Vladi Federacije BiH i Vladi Zeničko-dobojskog kantona tražili rješavanje njihovog problema.

(zdici.info)