Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Nakon devetosatne blokade grada: Radnici “Krivaja Mobel” se razišli

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Svi ulazi i izlazi u grad bili su u potpunoj blokadi što je prouzročilo kilometarske kolone vozila.

Glavni razlog današnje blokade, prema riječima Besima Hasića, jednog od predstavnika sindikata, jeste što je iz kruga tvornice, uz asistenciju policije, izvezeno vozilo.

– Osnovni razlog blokade grada jeste što je dopušteno da se uz asistenciju policije izveze vozilo iz kruga Krivaje i to je došao uposlenik iz druge kompanije na naš posjed. Kada mi pitamo zašto umirovljenici  ne mogu iznijeti svoje knjižice, načelnik Policijske uprave Zavidovići tada kaže da on nema mandat, a ima mandat da dozvoli da se izveze naše vozilo koje je plaćeno, Krivajinim parama – istakao je je Hasić.

Osnovni uvjet  je zaštita imovine i hitna smjena načelnika Policijske uprave Zavidovići.

– Ovako ćemo ako treba i narednih 365 dana, sve do rješenja situacije. Uposlenici su tako kazali i tako će se ispoštovati. Nećemo se više nikada nikome obraćati, neka se gospoda udostoji da riješi da se ovaj grad ne drži taocem zbog neka četiri kriminalca – poručio je Hasić.

Iako su se razišli danas, prema riječima Besima Hasića, novo okupljanje radnike je u ponedjeljak, gdje bi oko 6 sati ujutro otpočele nove blokade. Kako je kazao Hasić, u utorak će se razmatrati sudska odluka o mjerama zabrane, na osnovu kojih, nitko osim zaštitarskih agencija ne bi trebao ulaziti ni izlaziti u krug poduzeća.

(Zdici.info)