Kako je ožujak mjesec tijekom kojeg se tradicionalno provode aktivnosti na jačanju uloge žene u društvu, uz potporu  i donaciju Vlade SAD-a putem USAID-a, održan je event “Sve na jednom mjestu 4  #Bitna sam”. Nakon 16 godina čekanja ŽKKK Bambi, jedini ženski košarkaški klub u kolicima u BiH koji igra u Prvoj ligi košarke u kolicima za muškarce, dobio je specijalna košarkaška kolica koja će im omogućiti adekvatne treninge i pripreme za turnire.

“Danas smo prije svega vrlo zahvalne što smo se okupile i što smo u prilici sjediti u profesionalnim košarkaškim kolicima. Željela bih se zahvaliti USAID-u i ambasadorici Maureen Cormack i direktoru misije USAID-a Peteru Duffyju. Mi nastavljamo da se borimo, ali se nadamo da neće samo današnji dan biti kada smo dali podršku ženama sa invaliditetom u sportu“ izjavila je Šefika Skorupan predsjednica ŽKKK Bambi.

Veleposlanica Maureen Cormack je dočekana gromoglasnim pljeskom te je izrazila sreću i zadovoljstvo što je u prilici biti danas s mladim ljudima i pružiti potporu ženama sa invaliditetom. „Svaka žena i djevojčica trebaju imati pravo na učešće, na izgradnju vještina i povjerenja koji dolaze s bavljenjem timskim sportovima, te da promijene način na koji ih društvo vidi: kao jake, sposobne, pokretne i osnažene individue. A pored toga, sve žene bi također trebale imati šansu da predstavljaju svoju zemlju, Bosnu i Hercegovinu, zar ne?“, poručila je Cormackova.

 

Sa hashtagom #BitnaSam pridružite se ovom projektu i dajte svoj glas podrške za osnaživanje žena! Daj svoj glas potpore  za svoju majku, sestru, suprugu, prijateljicu... poručuju iz Udruženje za sport i rekreaciju mladih.

 

 

 

 

 

 

Foto: Damir Hajdarbašić