Pandemijsko razdoblje pripremilo nas je da očekujemo neočekivano, no gostima iz svemira se ipak nismo nadali. Jučer je centrom grada prošetao, ni manje ni više, nego astronaut. Prolaznici su zastajali u čudu, djeca s oduševljenjem tražila parkirani svemirski brod u blizini, te iskoristili priliku za fotografiranje, poneko pitanje i igranje s ovim neobičnim posjetiteljem.

 

Možda je skrivena kamera? Je li astronaut ispao iz rakete najnovije misije Elona Musk-a? Vjerojatno Dubioza snima novi spot? Da li naša općina potajno razvija svemirski program o kojem javnost još uvijek nije informirana? Samo su neka od pitanja koja su se pojavila u glavama naših sugrađana. 

 

U našu redakciju su stigle provjerene informacije, a saznali smo da dolazi iz kompanije NSoft, čije je sjedište u Mostaru, no ima urede u Zagrebu i Maglaju. Radi se o kompaniji koja je inače jedan od svjetskih lidera u razvijanju softvera za industriju zabave i svoje proizvode plasira u 40 zemalja svijeta a broji čak preko preko 300 uposlenika od kojih je jedan i ovaj simpatični astronaut.

 

Stvarni razlog posjete Žepču je najava otvaranja novih radnih mjesta u njihovom maglajskom uredu, te program edukacija za Tech Support Operatore koji će organizirati u idućem mjesecu. Zapratite ih na Facebook i Instagram profilima kako biste bili pravovremeno obaviješteni o svim prilikama za educiranje i zapošljavanje u našem susjedstvu.