Razvojna agencija Žepče i u 2016.godini nastavlja s podrškom uzgoju krastavaca kornišona na području općine Žepče.   

 

I ove godine se nastavlja suradnja s firmom „Agrona“ d.o.o. koja se bavi organizacijom, otkupom i preradom kornišona, preko projekta „USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“ kojim namjeravaju ojačati proizvodnju i otkup kornišona u Bosni i Hercegovini. 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji se bave ili namjeravaju baviti uzgojem kornišona da prisustvuju sastanku na kojem će se prezentirati mogućnosti i načini poslovne suradnje za sezonu 2016.

                            Prezentacija projekta će se održati u ponedjeljak, 08.02.2015.god.

                               s početkom u 16:00 sati, u Sali Općinskog Vijeća Žepče, 

                                      Ulica Prva b.b. (Dom Kulture Žepče).

Uzgajivači kornišona kroz projekt imaju siguran otkup svojih proizvoda s otkupnom cijenom definiranom ugovorom, uz osiguranu konstantnu stručnu pomoć agronoma na terenu.

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu ovom sastanku. Više informacija možete dobiti na tel:032 880 273 ili putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Proizvodnja krastavaca kornišona predstavlja trenutno najprofitabilniju povrtlarsku proizvodnju u Bosni i Hercegovini, sa stalnim proširenjem proizvodnih površina. Sa relativno malih zemljišnih površina postižu se primjerni prinosi i dobri financijski rezultati. Posebno je značajno da  proizvodnja krastavaca kornišona ima siguran otkup, po utvrđenim pravilima i normativima tehnologije i otkupa.