Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

HKUD“Naša baština“ Globarica organizira 4. likovnu koloniju“ Veliki i Mali“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

U organizaciji HKUD“Naša baština“ u Globarici će biti upriličena 4. likovna kolonija pod nazivom „Veliki i mali“.


Zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovanje korona virusom, ove godine kolonija će se održati uz manji broj sudionika poštujući sve mjere kriznih stožera i relevantnih zdravstvenih institucija.


Kao i proteklih godina, kolonija se održava na otvorenom u Kulturno rekreativnom centru“Naplavci“ u Globarici 19 i 20. rujna 2020. godine.

„Sudionici ove dvodnevne, sada već tradicionalne, manifestacije su nadareni učenici osnovnih i srednjih škola s prostora općine Žepče koji uz naše domaće umjetnike usavršavaju svoje slikarsko umijeće. Plodovi rada s ovih druženja su mnogobrojne slike koje smo mi do sada izlagali u Žepču, Zavidovićima i Globarici. Do sada smo sudjelovali i darovali slike u mnogobrojnim humanitarnim akcijama kako na području naše i susjednih općina, a to ćemo činiti i u budućem radu“, istaknuo je predsjednik HKUD“Naša baština", Zoran Jozinović.


Ovu tradicionalnu manifestaciju prepoznali su i podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Žepče, HKD „Napredak“ podružnica Žepče, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ i IMA Gmbh.