Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Divanhana najavljuje koncert u Žepču!

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Bosanskohercegovački bend Divanhana koji je, fantastičnim koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, krajem veljače na velika vrata najavio početak nove koncertne turneje, spriječen je uslijed posljedica pandemije da istu realizira, što je svakako sudbina većine umjetnika širom Bosne i Hercegovine, regije ali i svijeta.

Ipak, Divanhana nije prestala sa svojom misijom širenja sevdaha, te su skromno, vrijedno i u kontinuitetu svojoj publici poklanjali vrsne karanten izvedbe nekih od najljepših sevdalinki s ovih prostora. Na koncu su se odlučili da sve te izvedbe sakupe na jednom mjestu u koncertni program, te isti prenesu na scene dvorana širom naše zemlje i podijele ga sa svojom cijenjenom publikom.  

 “U 2020. godini svu našu dragu raju širom dunjaluka zadesio je ozbiljan kijamet, koji nas jedno izvjesno vrijeme distancira jedne od drugih te udalji od svih onih dragih mjesta gdje smo zajedno znali stvarati magiju. Shodno tome odlučismo se da, daškom sevdaha, unesemo barem mrvu svjetlosti u svakodnevno sivilo koje se spustilo među nas. Kako se tijekom pandemije mnogi članovi našeg malog kolektiva zadesiše u šest različitih gradova drage nam domovine, jedini način da zajedno sevdišemo, u ovoj novonastaloj situaciji, bio je da uz malu pomoć tehnologije sklopimo par izvedbi za vas, a vala i nas. Svako iz svog kutka; notu po notu, riječ po riječ, stih po stih. Do sada smo se družili i širili sevdah viralno, putem društvenih mreža, a dalje nastavljamo gdje su nas zaustavili u februaru; s našom dragom publikom, na jednom mjestu ponovo u glas oživjeti i preživjeti svaku našu pjesmu. Vjerujemo da nam je to u ovim teškim vremenima svima prijeko potrebno.” izjavili su iz benda Divanhana.

Divanhana će koncert u Žepču održati 09. studenog, u velikoj sali Doma kulture s početkom u 18:30 sati. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj ulaznica je ograničen, a svoje možete  na vrijeme preuzeti u prostorijama Dom kulture ili rezervirati putem telefona: 032 880 462.


Organizator pomenutog koncerta će svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju, te shodno mogućim donošenjima novih odluka Kriznog stožera u skladu s istim i reagirati.

Shodno tome moguće je potencijalno i otkazivanje koncerta te u tom slučaju svi koji su kupili ulaznice mogu iste refundirati u prostorijama Doma kulture.