Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Žepče: Promocija kampanje „Pravedan tretman žene žrtve nasilja u sistemu zaštite - Pravo i potreba."

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Udruga žena "PRVA" iz Žepča i Centar ženskih prava iz Zenice u utorak, 08. prosinca na platou Doma kulture organiziraju promociju inicijative s prijedlogom teksta o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji FBiH uvođenjem instituta "Osoba od povjerenja“, a čija predaja u proceduru označava početak kampanje „Pravedan tretman žene žrtve nasilja u sistemu zaštite - Pravo i potreba."

 


Podsjećamo, Centar ženskih prava iz Zenice dana 13. listopada 2020. godine uputio u proceduru Inicijativu s prijedlogom teksta o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji FBiH uvođenjem instituta "Osoba od povjerenja“. Inicijativa je dobila podršku od Ministarstva pravde FBiH i, po riječima Federalnog ministra, biće razmatrana po hitnom postupku.


"Nadamo se da će dvogodišnji trud, istraživanje, zagovaranje, konzultacije imati pozitivan ishod i ženama žrtvama nasilja osigurati prilagođeniji, lakši i brži pristup institucijama i
pravima koja im pripadaju. Zahvaljujemo se članovima i članicama Ekspertne grupe, koji/e su zajedno s nama predano radili/e na ovoj izuzetno važnoj Inicijativi.


Ujedno Vas informiramo i da predaja ove Inicijative označava početak kampanje „Pravedan tretman žene žrtve nasilja u sistemu zaštite - Pravo i potreba." koja će kroz niz zagovaračkih aktivnosti biti realizirana u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Tim povodom najavljujemo i pozivamo Vas da nam se pridružite 08. prosinca 2020. godine, s početkom u 14,00 sati, na platou ispred Doma kulture Žepče, gdje će se održati promocija Inicijative i podjela informativnog materijala.


Pozivamo sve da se pridruže Kampanji i podrže Inicijativu", poručili su ispred Centar ženskih prava iz Zenice.

Pogledajte i promo video Inicijative: https://www.youtube.com/watch?v=yw-_M43ma2M