Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Potpisan Ugovor o početku radova na uređenju desne obale rijeke Bosne

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

U petak, 13.11.2020. godine, potpisan je Ugovor o izvođenju radova na uređenju desne obale rijeke Bosne. Ugovor je potpisao općinski načelnik Mato Zovko s Agencijom za vodno područje rijeke Save koju zastupa direktor Sejad Delić i izvođačem radova „Gradnja 1“ d.o.o. Tešanj, koju zastupa direktor Mevludin Bećiragić. Potpisivanju ugovora je nazočila i pomoćnica općinskog načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Brigita Lovrić.

Ukupna vrijednost radova iznosi 297.765,00 KM, a sredstva je osigurala Agencija za vodno područje rijeke Save. Radovi će obuhvatiti dionicu kroz središte grada „između dva mosta“ u ukupnoj dužini od 320 metara.

Općina Žepče osigurala je sva potrebna odobrenja za gradnju i riješila imovinsko-pravne odnose.

Do sada su u potpunosti završeni radovi na uređenju lijeve obale Bosne u Žepču. Od 2014. do 2020. godine uređeno je oko 1050 metara riječne obale – 700 metara nizvodno i 350 metara uzvodno od ušća Krajnjače u Bosnu. Investicijska vrijednost radova iznosi 850 tisuća maraka.

Dužinom obale urađena je betonska šetnica i zasađeni drvoredi, a na pojedinim dionicima i stajališta za ribare.

Ovim radovima Žepče će dobiti novu uređenu obaloutvrdu, koja će omogućiti proširenje šetnice i ribarske staze.

U 2021.godini nastavit će se odlična suradnja s Agencijom za vodno područje rijeke Save i radovi na uređenju desne obale rijeke Bosne.