Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

FOTO: UNRO obilježio godišnjicu smrti generala Lozančića i sjećanje na žrtve Vukovara

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Povodom 13. godišnjice  pogibije,   dana 17.11.2020. godine  predstavnici  Udruge nositelja ratnih odličja HVO  ,  položili su cvijeće i zapalili svijeće na grob generala Ive Lozančića, na mjesnom groblju  u Novom Šeheru  ,  ratnog zapovjednika 111xp brigade HVO,  koji je  17.11.2007. godine poginuo u prometnoj nesreći.


Ivo Lozančić  za svoga života,  obnašao je dužnost zamjenika ministra obrane  Hrvatske Republike Herceg-Bosne, bio je zastupnik u Hrvatskom Saboru te u dva mandata bio zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine


 Zajedničkom  molitvom na mjesnom groblju u N Šeheru,  data  je počast velikom čovjeku žepačkog kraja  generalu Lozančiću kao i svim poginulim i umrlim pripadnicima HVO-a.
 Nakon odavanja počasti generalu zapaljene su svijeće na Spomen obilježju poginuli branitelja HVO u Novom Šeheru te  izmoljena molitva   u znak  sijećanja na sve žrtve Vukovara .

Ovom prigodom prezentiran je plan I faze  adaptacije i preuređenja Spomen obilježja poginulih branitelja HVO Novo šeherskog kraja koje treba da otpočne krajem mjeseca studenog. Ova faza uređenja spomenika obuhvata postavljanje ploča s ispisanim imenima poginuli pripadnika HVO i HV Novo šeherskog kraja .


Foto i tekst : UNRO