Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Isplata sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji po Javnom pozivu iz 2020. godine

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Danas, 10. svibnja 2021. godine, nastavljena je isplata sredstava za stambeno zbrinjavanje mladih koji su ostvarili pravo na novčanu pomoć po Javnom pozivu za stambeno zbrinjavanje u 2020. godini.

Općinski načelnik Mato Zovko je danas u svome uredu primio dvije skupine korisnika koji su preuzeli odluke. Novčana pomoć je dodijeljena korisnicima za izgradnju ili unutarnje uređenje novoizgrađenih obiteljskih kuća.

Prilikom današnje dodjele odluka nastavljena je isplata za još 13 korisnika u ukupnom iznosu od 47.500,00 KM.

Ostatak planiranog iznosa sredstava u Proračunu za 2021.godinu za navedeni Javni poziv će tijekom godine biti isplaćen preostalim korisnicima koji su ostvarili pravo. Kontinuitet isplate sredstava će ovisiti o punjenju Proračuna općine Žepče, koji je otežan zbog pandemije virusa Covid -19.

Po Javnom pozivu Općine Žepče iz 2020. godine polovina korisnika je isplaćena u 2020.godini, a za drugu polovinu korisnika sredstva su planirana u Proračunu Općine Žepče za 2021.godinu. Ukupan fond Javnog poziva iznosi 281.000,00 KM, a sukladno praksi prethodnih godina, sredstva se isplaćuju kroz dvije godine.

Dodjela nepovratnih sredstava je jedna od mjera Općine Žepče koja za cilj ima smanjenje odlaska mladih i pomoć onima koji žele graditi i živjeti u Žepču.