Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Smijenjen Niko Kovač

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 Ime Kovačeva nasljednika bit će poznato do 21. rujna, javila je Hina. 

Nakon odličnog ulaska u kvalifikacije za EURO u Francuskoj, Hrvatska je remijem 0-0 u Bakuu protiv Azerbajdžana i 0-2 porazom od Norveške u Oslu pala s prvog na treće mjesto ljestvice skupine H, te joj prijeti mogućnost da će plasman u Francusku morati tražiti kroz dodatne kvalifikacije. 

Dva kola prije završetka kvalifikacija Hrvatska ima 14 bodova, četiri manje od vodeće Italije i dva manje od druge Norveške. 

U posljednja dva kola Hrvatska će 10. listopada ugostiti Bugarsku u Zagrebu bez gledatelja, dok će 13. listopada gostovati na Malti. Uz maksimalnih šest bodova iz ta dva susreta za povratak na jedno od prva dva mjesta u skupini koja izravno vode u Francusku, Hrvatskoj je potrebno i da Norveška u posljednjem kolu ne pobijedi Italiju u gostima. 

Niko Kovač izborničku dužnost preuzeo je u listopadu 2013. godine nakon ostavke Igora Štimca, te je kroz dodatne kvalifikacije protiv Islanda odveo Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo u Brazil na kojemu je nakon poraza od Brazila i Meksika, uz pobjedu protiv Kameruna Hrvatska ostala bez plasmana u drugi krug. 

Kovač je ukupno vodio Hrvatsku u 19 utakmica, te je ostvario 10 pobjeda, pet neodlučenih rezultata i četiri poraza. Prije no što je postao izbornikom A reprezentacije, Kovač je devet mjeseci bio izbornik mlade reprezentacije s kojom je imao stopostotni učinak.