U organizaciji Streljačkog Saveza osoba s invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine krajem listopada, studenog i  prosinca  2020. održana su natjecanja u streljaštvu za osobe s invaliditetom,  KUP Bosne i Hercegovine u Streljaštvu za osobe s invaliditetom, natjecanja Premijer lige F BiH i Prvenstvo BiH za 2020. Godinu.


Postupajući u skladu s preporukama nadležnih iz Internacionalnog Paraolimpijskog komiteta IPC I nadležnih organa Bosne I Hercegovine a u vezi s pandemijom Korona virusa (COVID-19), a u cilju održavanja natjecanja, u posebnim uvjetima koji su prilagođeni u skladu s preporukom nadležnih organa, a sve s ciljem očuvanja zdravlja sportaša, sportskih radnika i njihovih obitelji.


Natjecateljska komisija je  s rukovoditeljem  natjecanja provela i održala sva planirana natjecanja u Ekipnoj i Pojedinačnoj konkurenciji za Muškarce i Žene, u formatu prilagođenom trenutnoj situaciji.


Takmičenja su se održala u tri grupe na tri mjesta u pet gradova.  Prva grupa u  Zenici, druga u  Živinicama i  Banovićima,  i treća grupa u Maglaju i Tešnju.

U trećoj grupi u Maglaju i Tešnju nastupili su strijelci iz Žepča, Maglaja i Tešnja.

Pucala se Mala serija 20 dijabola, jedna meta, jedna dijabola.

Mete za održavanje gore navedenih natjecanja  je osigurao  Streljački savez Osoba s invaliditetom FBiH.

Pravo nastupa na ovom takmičenju imale su sve osobe s invaliditetom iz klasifikacijske grupe SH-0, SH-1 i SH-2 a koji su registrirani za sezonu 2020.

Takmičenje se provodilo i po  Pravilima  SSOSI FBiH.

Rezultati:

U KUP- u Bosne i Hercegovine u Streljaštvu za osobe s invaliditetom muška ekipa SKOSI“xp Žepče“ osvojila je prvo mjesto. Ekipu su činili Boro Miličević, Marko Budimir i Franjo Blažević.
U pojedinačnom nastupu Boro Miličević u kategoriji SH/1 zauzeo je treće mjesto, Marko Budimir u kategoriji SH/2 zauzeo je četvrtu poziciju a u kategoriji SH/0 Franjo Blažević je zauzeo drugo mjesto.

Na natjecanju  Premijer lige BiH u Streljaštvu za osobe s invaliditetom  koja je održana u četiri kola. Na ovom natjecanju muška ekipa SKOSI“xp Žepče“ zauzela je treće mjesto.  Ekipu su činili Boro Miličević, Marko Budimir i Franjo Blažević.

U kategoriji SH/1 u pojedinačnoj kategoriji, Boro Miličević zauzeo je peto mjesto. Marko Budimir u kategoriji SH/2 zauzeo je deseto mjesto i u pojedinačnoj kategoriji SH/0  Franjo Blažević zauze je četvrto mjesto.

Na Prvenstvu  BiH  u Streljaštvu za osobe s invaliditetom 2020  ekipa SKOSI“xp Žepče“  u ekipnoj konkurenciji zauzela je drugo mjesto. Ekipu su činili Boro Miličević, Marko Budimir i Franjo Blažević.

Na ovom natjecanju u pojedinačnoj kategoriji Boro Miličević u kategoriji SH/1 zauzeo je treće mjesto, u kategoriji SH/“ Marko Budimir bio je osmi a Franjo Blažević u kategoriji SH/0 zauze je četvrtu poziciju.

S ovim natjecanjima završen je kalendar natjecanja za 2020. godinu. Iz SKOSI“xp Žepče“ ističu da je unatoč složenoj epidemiološkoj situaciji ovo je bila uspješna godina za članove  kluba. Svima čestitamo na zalaganju i ostvareni rezultatima s nadom da ćemo narednu godinu opravdati ove rezultate, istaknuli su iz ovog sportskog kolektiva.