Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

FOTO Žepče: Održana 23. manifestacija "Dani Miholjskog ljeta“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Već dvadeset i treću godinu  HKUD Ognjišta Lug- Brankovići, općina Žepče, organizira kulturno- zabavnu manifestaciju Dani Miholjskog ljeta, koja je ujedno i najstarija smotra folklora žepačkog kraja.

Kao i proteklih godina, manifestacija je počela misnim slavljem u crkvi sv. Ivana Krstitelja Lug-Brankovići, koja je služena za sve preminule članove društva, a nastavljena je, ispred škole, nastupom  šest   folklornih skupina koje su se predstavile uz igre i pjesme, kao i običaje kraja iz kojeg dolaze.

Manifestacija "Dani Miholjskog ljeta" ima za cilj očuvanje hrvatskih običaja i tradicije Hrvata žepačkog kraja, ali i čitave BiH.

Domaćini, HKUD "Ognjišta", predstavili su se starinskim običajima "kosidbe", prikladnim pjesmama i kolima, koji je publika nagradila velikim pljeskom.

Pred mnogobrojnom  publikom osim domaćina, članova HKUD „Ognjišta“ Lug – Brankovići na Danima miholjskog ljeta nastupili i gosti; :  HKUD „Mladost" Domaljevac

KUD „Izor" Usora, KUD „Mokro" Široki Brijeg,  HKD"Napredak"Odžak, i HFS „Bobovac“ Ćatići Kraljeva Sutjeska

Prije svečanog uručenja zahvalnica, nazočnima se obratio načelnik Mato Zovko  uputivši riječi zahvale domaćinu  na organizaciji i naporima koje ulažu u očuvanju baštine i tradicije, kao i promociji kulturnog naslijeđa  koju članovi gaje i promiču na svim svojim nastupima, čuvajući od zaborava običaje Hrvata kroz pjesmu, igru i običaje.

Na kraju smotre uručene su i zahvalnice i prigodni darovi gostima sudionicima , te pokroviteljima i sponzorima ove manifestacije.