Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Žepačkom poduzeću Elmont odobren kredit u iznosu 100 000 KM

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 Odobreni kredit u iznosu od 100.000,00 KM, „ELMONT“ d.o.o. Žepče će iskoristiti za realizaciju investicijskog projekta „Doopremanje Sektora proizvodnje i građevinskih usluga – otklanjanje uskog grla“. Realizacijom ovog projekta otklonit će se usko grlo u postojećem procesu rada, značajno smanjiti troškovi poslovnog procesa, ubrzati njegovo odvijanje i pomoći zadržavanje 54 postojećih radnih mjesta i doupošljavanja 2 nova radnika.

Iz Kreditno-garancijskog fonda, Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrava kredite privrednim društvima koja imaju potencijal za rast, i to pod veoma povoljnim uvjetima: kamatna stopa je 2,507%, rok povrata je do 4 godine, a krediti se dodjeljuju sa grejs periodom do 2 godine.

Kako Kreditno-garancijski fond funkcionira na principu revolvinga, novi krediti se odobravaju  iz akumuliranih sredstava nastalih povratom ranije odobrenih kredita te Vlada trenutno raspolaže sredstvima za odobravanje značajnog broja novih kredita.

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje kredita namijenjenih poslovnim aktivnostima privrednih društava ostaje otvoren do utroška sredstava, a može se preuzeti na linku: http://www.zdk.ba/javni-pozivi/