Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Održana promocija knjige Jele Šimić „U sve dane života svoga“

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Knjiga „U sve dane života svoga“ koja je zapravo stihozbirka, sadrži 65 pjesama pisanih u katrenskom stihu, kroz koje je autorica na svoj jednostavan i pristupačan izražaj opisala svoje djetinjstvo, život, radost, sreću i tugu proživljenu u sve dane života svoga. 

Na večerašnjoj promociji, pored Jele Šimić, aktivno su sudjelovali i direktorica JU „Opća biblioteka“ Žepče Sabina Maličbegović koja je odgovorna za lekturu i recenziju knjige, Branka Janko koja se pobrinula za korekturu i Miro Bulajić urednik knjige, koji se večeras našao i u ulozi moderatora.

Tijekom promocije, predstavljeno je pet Jelinih pjesama, a posebno je emotivno bilo čitanje pjesme „Vi odoste, meni tuga osta“ koja je posvećena autoričinim unukama, a koju je Jela čitala s prigušenom suzom  u oku, ponovno proživljavajući bol rastanka sa svojim najmilijima. 

Nakon Jeline prve knjige „Mojoj ljubavi“ koja je objavljena 2013. godine, ovo je njezina druga knjiga.

„Ljudi bogatstvo vide u najrazličitijim oblicima, a često su nesretni jer baš za bogatstvom tragaju tamo gdje ga za njih nema. Svoju škrinju s blagom ja sam iskopala onim „DA“, kojim sam i pred Bogom obećala ljubav svome mužu. Poslije mi je život u tu istu škrinju dao dva sina, a posljednjih godina do vrha ju je napunio mojim dvjema unučicama. Ljubav prema mom mužu, mojoj obitelji, posebno prema mojim unukama, njihovo rođenje, ali na žalost i njihov brz odlazak predaleko od moga zagrljaja, sve su to bile inspiracije stihova ispisanih u ovoj zbirci pjesama.“ Rekla je Jela, te je naglasila da je u stihove svojih pjesama pretočila svoje nemire i kušnje, ali i trenutke koji joj donose spokoj. 

Na kraju se još jednom zahvalila, svima onima koji su na bilo koji način pomogli da njezina knjiga ugleda svjetlost dana i da se nađe u rukama i srcima budućih čitatelja.

Inače, za izdavanje knjige „U sve dane života svoga“ pobrinuli su se JU „Dom kulture“ Žepče i JU „Opća biblioteka“ Žepče, grafičku pripremu odradila je Muamera Planjac, naslovnu stranicu Ivan Ćurić, a tiskanje je prepušteno Izdavačko – grafičkoj kući „Planjax“ iz Tešnja.

Ne sumnjamo da će i ova knjiga biti uspješna kao Jelina prva knjiga, a kako je sama večeras najavila njezino iduće djelo bit će roman. 

Roman je moj izazov, i bit će pisan prema osobnom iskustvu kako sam i do sad radila – kazala je naša domaća pjesnikinja, buduća spisateljica Jela Šimić.