Knjiga „U sve dane života svoga“ koja je zapravo stihozbirka, sadrži 65 pjesama pisanih u katrenskom stihu, kroz koje je autorica na svoj jednostavan i pristupačan izražaj opisala svoje djetinjstvo, život, radost, sreću i tugu proživljenu u sve dane života svoga. 

Na večerašnjoj promociji, pored Jele Šimić, aktivno su sudjelovali i direktorica JU „Opća biblioteka“ Žepče Sabina Maličbegović koja je odgovorna za lekturu i recenziju knjige, Branka Janko koja se pobrinula za korekturu i Miro Bulajić urednik knjige, koji se večeras našao i u ulozi moderatora.

Tijekom promocije, predstavljeno je pet Jelinih pjesama, a posebno je emotivno bilo čitanje pjesme „Vi odoste, meni tuga osta“ koja je posvećena autoričinim unukama, a koju je Jela čitala s prigušenom suzom  u oku, ponovno proživljavajući bol rastanka sa svojim najmilijima. 

Nakon Jeline prve knjige „Mojoj ljubavi“ koja je objavljena 2013. godine, ovo je njezina druga knjiga.

„Ljudi bogatstvo vide u najrazličitijim oblicima, a često su nesretni jer baš za bogatstvom tragaju tamo gdje ga za njih nema. Svoju škrinju s blagom ja sam iskopala onim „DA“, kojim sam i pred Bogom obećala ljubav svome mužu. Poslije mi je život u tu istu škrinju dao dva sina, a posljednjih godina do vrha ju je napunio mojim dvjema unučicama. Ljubav prema mom mužu, mojoj obitelji, posebno prema mojim unukama, njihovo rođenje, ali na žalost i njihov brz odlazak predaleko od moga zagrljaja, sve su to bile inspiracije stihova ispisanih u ovoj zbirci pjesama.“ Rekla je Jela, te je naglasila da je u stihove svojih pjesama pretočila svoje nemire i kušnje, ali i trenutke koji joj donose spokoj. 

Na kraju se još jednom zahvalila, svima onima koji su na bilo koji način pomogli da njezina knjiga ugleda svjetlost dana i da se nađe u rukama i srcima budućih čitatelja.

Inače, za izdavanje knjige „U sve dane života svoga“ pobrinuli su se JU „Dom kulture“ Žepče i JU „Opća biblioteka“ Žepče, grafičku pripremu odradila je Muamera Planjac, naslovnu stranicu Ivan Ćurić, a tiskanje je prepušteno Izdavačko – grafičkoj kući „Planjax“ iz Tešnja.

Ne sumnjamo da će i ova knjiga biti uspješna kao Jelina prva knjiga, a kako je sama večeras najavila njezino iduće djelo bit će roman. 

Roman je moj izazov, i bit će pisan prema osobnom iskustvu kako sam i do sad radila – kazala je naša domaća pjesnikinja, buduća spisateljica Jela Šimić.