Na zajedničkom sastanku koji je održan u uredu općinskog načelnika Mate Zovko nazočili su pomoćnici načelnika Brigita Lovrić, Namik Maličbegović , Ilija Barešić i direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko. Tema razgovora bila su iskustva općine Žepče u dobivanju BFC certifikata, priprema i implementacija projekata iz općinske strategije razvoja ,imovinsko-pravne procedure, prostorni plan i druga pitanja koja su se odnosila  na unutarnji ustroj općinske administracije i lokalne razvojne agencije. 

Predstavnice Službe za katastar, geodetske, imovinsko pravne poslove i zaštitu okoliša općine Posušje  izrazile su potrebu da se bolje povežu sa Službom za graditeljstvo i prostorno uređenje općine Žepče , te da sa kolegama iz Žepča nastave na rješavanju imovinsko pravnih pitanja kao i pitanja iz urbanizma koja opterećuju većinu općinskih administracija zbog složene, ali nedovoljno definirane zakonske procedure. 

Razgovaralo se i o pogodnostima unutar poslovnih zona koje su na raspolaganju investitorima u obje ove općine, kao i o oblicima formalne i neformalne suradnje sa gospodarstvenicima i mogućnostima zajedničkih aktivnosti na kvalitetnijem radu s domaćim gospodarstvenicima.

 Općinski načelnici Mato Zovko i Branko Bago, izrazili  su  spremnost da se u narednom periodu dogovore zajedničke aktivnosti na izradi projektnih prijedloga, te da se nastavi sa razmjenom znanja i iskustva između općina Žepče i Posušja. 

Gosti iz općine Posušje, u pratnji domaćina,  posjetili su Katolički školski centar "Don Bosco" gdje su ih dočekali ravnatelj Centra don Milan Ivančević, ravnateljica Opće gimnazije  Slavica Jukić i ravnatelj Tehničko-obrtničke škole Marinko Antunović, koji su predstavili dosadašnji rad i rezultate u praktičnoj nastavi koja je podignuta na najvišu razinu srednjoškolskog stručnog  obrazovanja.