Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Foto: U Žepču održana izložba sakralne umjetnosti

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Riječ je o jedinstvenoj izložbi, koja je na jedno mjesto okupila predstavnike četiri religije, a čiji je osnovni cilj razbijanje predrasuda u svrhu pomirenja i suživota među pripadnicima različitih konfesija.

Pored brojnih građana i učenika srednjih škola iz Žepča, Zavidovića i Maglaja, događaju su se odazvali i načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Muhamed Jusufović, pomoćnici načelnika Brigita Lovrić i Ilija Barešić, direktorice RAŽ i Opće biblioteke, Branka Janko i Sabina Maličbegović, ravnatelj Doma kulture Miroslav Ilić, kao i ravnatelji i profesori osnovnih i srednjih škola iz sve tri općine.

Tijekom izložbe o detaljima sakralne umjetnosti, nazočnima su govorili predstavnici vjerskih zajednica i to: vl. Predrag Stojčević župnik iz župe Žepče, Igor Kožemjakin predmolitelj sarajevske sinagoge, Izet ef. Efendić i njegov gost prof. dr. kaligrafije Ćazim Hadžimejlić i Zoran Živković protojerej zavidovićko-žepački, koji su između ostalog pričali o različitim vjerama, njihovoj tradiciji, kao i o prisutnosti u umjetničkim djelima.

U revijalnom dijelu programa, zapažen nastup je imala ženska vokalna skupina Emptianae. Za tehničku podršku pobrinuli su se JU „Dom kulture“ Žepče i Srednja mješovita škola „Žepče“.

Medijski pokrovitelji događaja bili su: Radio Žepče, Radio postaja Žepče i portal Zepce.ba.