Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Damir Jukić inicijator tematske sjednice o poljoprivredi Doma naroda Federacije BiH

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Rasprava na kraju koje je Izvješće o stanju poljoprivrede ipak prihvaćeno, tek je otvorilo priču o poljoprivredi u Federaciji BiH. 

Odgovore na mnoga pitanja, koja su ostala bez istih, mogla bi dati tematska sjednica Doma naroda koja bi se trebala održati u idućih nekoliko mjeseci. Prijedlog o njenom održavanju iznio je Damir Jukić, izaslanik iz Kluba Hrvata u Domu naroda, koji je predložio da se održi ova sjednica.

" Obzirom da je sve više nezadovoljnih poljoprivrednika u FBiH, većina izaslanika, prvenstveno mi iz Kluba Hrvata, smatrali smo kako je krajnje vrijeme da svi zajedno razmotrimo što i kako dalje. Ne možemo samo kritizirati a da ne predložimo kvalitetne preporuke za unaprjeđenje stanja u poljoprivredi. Mislim da je zadnje vrijeme za formiranje Kreditno garancijskog fonda za poljoprivrednike, kakao nam poljoprivrednici ne bi morali podizati komercijalne kredite. Tu je i donošenje Strategije ruralnog razvoja kao jedna u nizu mjera koje su nam neophodne kako bi unaprijedili stanje u poljoprivredi", istaknu je Damir Jukić (HDZ BiH) izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Sjednica na temu stanja u poljoprivredi, bit će treća tematska sjednica koju je održao aktualni saziv Doma naroda Parlamenta FBiH.

(Izvor: artinfo.ba)