Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Zastupnici u Skupštini ZDK odobrili privremeno financiranje kantonalnih institucija

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Prema prijedlogu Vlade ZDK planirani prihodi će biti veći od 64 milijuna, a planirani godišnji proračun iznosi 282 milijuna KM i trenutno se nalazi na javnoj raspravi.

Predstavnici stranaka koje nisu u izvršnoj vlasti uputili su kritike na ovakvu odluku, jer smatraju da je proračun trebalo usvojiti do isteka ove kalendarske godine, ali je Munib Husejnagić, zastupnik SDP i bivši premijer Vlade ZDK, inzistirao da se podrži Odluka o privremenom financiranju "kako bi se nastavilo normalno odvijanje financijskih tokova, i omogućile isplate za sve korisnike proračuna".

Na sjednici je usvojena i odluka o privremenom financiranju Službe za zapošljavanje ZDK u naredna tri mjeseca, sa iznosom od blizu pet milijuna KM.

Skupštinski zastupnici u ZDK su usvojili i odluku o privremenom financiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK za prvo tromjesečje naredne godine, a Zavod bi u prva tri mjeseca trebao raspolagati sa 38 milijuna i 462 tisuće KM, i ova sredstva su veća nego u istom periodu prošle godine. 

(fena)