Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Civilna zaštita ZDK: Nema većih zastoja u odvijanju prometa

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Snijeg koji je padao za sada nije prouzrokovao veće poteškoće i zastoje  u odvijanju prometa na glavnim prometnicama. Na svim lokalnim putovima prometuje se otežano zbog zadržavanja snijega na kolovozima. Registrirana su kašnjenja kao i neprometovanje  autobusnog prometa prema destinacijama lokalnog karaktera na višim planinskim predjelima zbog zadržavanja snijega na kolovozima kao i niskih temperatura.

U jutarnjim satima je posebno bio otežan promet na magistralnom putu M17, stoga apeliramo na odgovorne na održavanju putova da intenziviraju svoje resurse kako bi se na svim dionicama promet  neometano odvijao.

Također, apeliramo na građane i privredna Društva da se uključe u raščišćavanju snijega u svojim ulicama i ispred svojih kuća i zgrada.

Visina snježnog pokrivača u gradskim područjima  je 20-40  centimetara a u višim brdsko-planinskim predjelima i do 50 centimetara.

Operativa Direkcije za ceste kao i Kantonalne uprave CZ ZDK je na terenu radi poduzimanja potrebnih mjera i radnji na uspostavljanju i normalizaciji prometa u cijelom Kantonu. – Kaže se u priopćenju Civilne zaštite ZDK