Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

DELEGACIJA VLADE NA ČELU S PREMIJEROM BAŠIĆEM POSJETILA JU PENZIONERSKI DOM SA STACIONAROM ZDK

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju je predvodio vršitelj dužnosti premijera Mirnes Bašić posjetila je JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK, gdje je s direktorom Damirom Jukićem razgovarala o radu ove javne ustanove s posebnim fokusom na funkcioniranje tokom pandemije virusa Covid-19.

 U delegaciji su, također, bili ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović, ministar financija Josip Lovrić te ministar za braniteljska pitanja Fahrudin Čolaković.

 Jukić je izrazio zahvalnost Vladi, kao osnivaču, na korektnoj suradnji i podršci „bez koje bi ova ustanova teško funkcionirala“.

 U JU Penzionerski dom sa stacionarom trenutno je smješteno 142 korisnika, a uprkos smanjenim prihodima zbog obustave komercijalnih djelatnosti ustanova je prošlu poslovnu godinu završila pozitivno, zahvaljujući uštedama i racionalnoj potrošnji sredstava.

 Premijer Bašić je izrazio zadovoljstvo radom ove javne ustanove, posebno u periodu pandemije, dajući punu podršku daljem radu i planiranim projektima s ciljem stvaranja još boljih uvjeta za smještaj korisnika i položaja uposlenih.

 

Press služba ZDK