Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio Žepče

Online nastava za osnovce i srednjoškolce u ZDK produžena do 19. travnja

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona donijelo je odluku da će nastava za osnovce i srednjoškolce u tom kantonu i narednog tjedna  biti realizirana online, odnosno uz pomoć informatičkih sredstava i platformi, potvrdio je Feni resorni ministar prof. dr. Spahija Kozlić.

ZDK je 12. ožujka  ove godine, zbog pogoršane epidemiološke situacije, donio odluku da se privremeno, do kraja ožujka te povratka djece sa proljetnog raspusta, nastava održava online. Taj je rok produžen i do 9. travnja, a danas, dan prije isteka i drugog roka, ministar Kozlić procijenio je da se još nisu stekli svi uvjeti za povratak djece u škole te je odlučio produžiti važenje te odluke.

- Epidemiološka situacija jeste nešto bolja, ali još uvijek nedovoljno dobra da bismo razlikovali i vratili djecu u školske klupe. Takvu sam odluku donio uz konzultaciju s ministrom zdravstva Adnanom Jupićem, a u toku dana ću je proslijediti u sve škole. Krizni stožer Ministarstva zdravstva će sutra razmatrati nove mjere za suzbijanje širenja infekcije Covid-19, koje bi u ponedjeljak, 12. travnja, na svojoj sjednici trebala razmatrati i usvojiti i Vlada ZDK - najavljuje ministar Kozlić.

Odluka o realizaciji nastave online produžena je do 16. travnja, kada će ponovo biti razmatrana, a to znači da se školarci u tom kantonu u svoje škole neće vratiti najmanje do ponedjeljka, 19. travnja.

fena