Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

U ZDK-u do kraja travnja rok za kupnju markica zdravstvenog osiguranja

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona produžio je do kraja travnja rok za kupnju markice zdravstvenog osiguranja, koja njihove osiguranike oslobađa plaćanja participacije za većinu usluga na području tog kantona- potvrdila je Feni pomoćnica direktora te ustanove Haša Begić.

Cijena zdravstvene markice iznosi 20 KM i nije uvećavana od kako je takva mogućnost uvedena u tom kantonu.

-Do kraja ožujka, do kada je bio prvi rok, od prodaje zdravstvenih markica prikupili smo 1.023.655 KM. To je za 96.235 KM više nego u istom periodu prošle godine, kada smo bili prodali markica u vrijednosti 927.420 KM- ističe Begić, koja napominje da je i prošle godine rok bio produžen do kraja travnja.

Prošle je godine, na kraju travnja, po tom osnovu ostvaren prihod od 1.041.250 KM. To je bilo nešto više nego 2019. godine, kada je po tom osnovu uprihodovano 1.036.140 KM.

Nastavljen je i trend pada broja osiguranih lica u tom kantonu. Tako je, 1. siječnja 2020. godine bilo 330.092 ili za 3.321 osiguranika manje nego 2019. godine.

Na dan 31. ožujka prošle godine, broj osiguranih lica bio je 328.836, a na kraju ožujka ove godine dodatno je smanjen te iznosi 326.531.

-Do daljnjeg smo produžili i našu odluku od sredine ožujka, kojom smo osiguranike oslobodili obavezne ovjere knjižica. Razlog je, naravno, epidemiološka situacija koja još nije zadovoljavajuća.

Osiguranici nisu oštećeni, jer su sve zdravstvene ustanove dobile obavijest da se usluga pruža svima kojima je istekla ovjera. Do daljnjeg smo, iz istog razloga, prolongirali i slanje u banjsko-klimatska lječilišta. Korisnici će na vrijeme biti obaviješteni kada će biti u mogućnosti da ostvare pravo na tu uslugu- najavljuje Begić.