Već ranije su 'Wosner GmbH Sulz/Necker' iz Njemačke i braća Mujanović, vlasnici 'Ferimpexa' i 'Tvornice montažnih kuća Zavidovići', predali svoje zahtjeve za ulazak u imovinu, koja je bila predmetom ranijeg kupoprodajnog ugovora. 

Nova odluka Odbora povjeritelja  IP „Krivaja“ je da se u narednom periodu nastave razgovori sa potencijalnim investitorima, a o daljnjoj prodaji ili zakupu će se odlučivati kada se za to steknu potrebni uvjeti.

Istovremeno je dogovoreno i odlučeno da će Odbor povjeritelja donijeti odluku kada dobije ugovor od Agencije, koju je predložila Vlada FBiH, te da se izvrše pripreme za objavljivanje javnog poziva za prodaju imovine poduzeća Krivaja Zavidovići.

 Tokom održavanja sjednice Odbora povjeritelja IP „Krivaja“ u stečaju, u prisustvu stečajne sutkinje Sanje Pavlić, ispred zgrade Općinskog suda u Zenici okupila se grupa od oko 100 Krivajinih radnika, koji su u Zenicu došli organizirano sa dva autobusa, i pokušali bez ovlaštenja ući u zgradu Suda.

Pripadnici Policijske stanice I spriječili su nekoliko nasilnika koji su inzistirali da bez poziva sudjeluju u radu sjednice Odbora povjeritelja IP Krivaja i stečajne sutkinje.

Nakon okončana sjednice Krivajini radnici su mirno napustili plato ispred zgrade Općinskog suda u Zenici.

(fena)