Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

Skupština ZDK usvojila Prijedlog proračuna

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Bez veće rasprave je usvojen i Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja,kao i Programi rada Skupštine i Vlade za ovu godinu.

Sjednica Skupštine ZDK obilježena je brojnim pauzama zbog 7 podnesenih amandmana na Prijedlog ovogodišnjeg proračuna,od kojih je većina prihvaćena. O proračunu,koji predviđa prihode od ukupno 285,5 milijuna maraka, nije bilo rasprave,a ministar financija ukazuje da je on prije svega stabilizirajući,a dijelom razvojni i socijalni.

Bez veće rasprave prihvaćen je i Prijedlog Zakona o izvršenju proračuna. Klub DF-a podnio je amandman koji se odnosio na izmjenu redoslijeda isplata, no na kraju je odustao od ovog amandmana. Premijer Miralem Galijašević je obrazložio da bi ovaj amandman izazvao kašnjenje u isplati plaća,te socijalnih davanja.

Zastupnici su usvojili i Program rada Skupštine za ovu godinu,u formi prijedloga,odnosno program rada Vlade u formi Nacrta.

Prihvaćen je i Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja za tekuću godinu,koji predviđa raspolaganje sa ukupno 159 milijuna maraka, te Službe za zapošljavanje, čiji je proračun planiran na nešto više od 20 milijuna maraka.