Uski banneri gore br 1

Radio Banner uski gore (2)

Radio 2

U Tešnju ozvaničen početak rada One-stop shop ureda

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Radi se o COBEAR projektu koji zajednički implemanetiraju općine Tešanj, Teslić i Žepče putem razvojnih agencija i Udruženja privrednika Biznis centar Jelah - Tešanj uz podršku Europske unije.

One-stop shop ima za cilj olakšati postojećim i novim investitorima, domaćim i stranim, dobijanje svih potrebnih informacija na jednom mjestu, a koje se odnose najviše na registracije poduzeća, radnu snagu, lokacije za gradnju, itd.

Projekat finansira EU preko IPA fondova.

Svečanom činu su nazočili brojni uvaženi gosti a među nima i  predstavnik delegacije EU u BiH Martin Šider, Načelnik općine Žepče Mato Zovko, Načelnik opštine Teslić Milan Miličević, ministri u Vladi Zeničko – dobojskog kantina Himzo Smajić i Zvonimir Anđelić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, potpredsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah – Tešanj, Venan Hadžiselimović, direktorica RAŽ-a Branka Janko, šef odjela za razvoj u Opštini Teslić Dragan Mišić, u svojstvu domaćina direktor TRA Ismar Alagić, te brojne zvanice i gosti.

Podsjećamo da je  One-stop shop ured u Žepču počeo sa radom prije tri mjeseca i nalazi se u sklopu Razvojne agencije Žepče.

Suradnja ove tri općine počela je projektom BEAR – područje poslovne izvrsnosti, što je prepoznao i FDI magazin, glasilo Financial Times-a i proglasio ovo područje Evropskom regijom budućnosti za 2014/2015. godinu. 

Plod zajedničke suradnje je povećanje broja zaposlenih, prometa firmi i izvoza.